lunes, 24 de enero de 2011

Terratremol Islandia

El terratrèmol d'Islàndia de 2008 va ser un sisme registrat el dia 29 de maig del 2008 a les 15:45 hora local (15:45 UTC). A la ciutat es van desplomar diversos sostres de plumavit i mercaderies en farmàcies i supermercats, mentre que en el camp col.lapsar diversos graners, provocant la mort de diversos animals. No hi va haver víctimes fatals humanes, però si 28 ferits. Després del sisme inicial, es va produir prop de 100 rèpliques, la majoria imperceptibles. El terratrèmol més interrompre un discurs del president islandès, Ólafur Ragnar Grímsson. El que va tenir mes intensitat va tenir una magnitut de 6,1 dintre l'escala de Richer i  de VI d'intre l'escala de Mercalli. 
Es tracta d'un terratremol localitzat prop d'una dorsal oceànica.


Terratremol Irlanda 2010


Según el USGS, el epicentro del terremoto se localizó a 93 kilómetros al norte de la ciudad de Rabaul, al este del país, y a 183 kilómetros de Kavieng, la capital de la provincia de Nueva Irlanda. Aquet terratremol es va donar lloc en una zona de creacio d'escorça, a la dorsal oceànica.




 Aquesta foto està feta just en el moment en que es va detectar el terretremol i es pot veure com els para sols no estan recta i tot esta una mica mogut.

martes, 18 de enero de 2011

Terratremol nepal 1934

Es tracta d'un lloc on hi ha orogens Andins. Va ser un terratremol molt poten que va tenir una graduació de 8,4 sobre l'escala de Richer i d'entre XI i XII sobre la de Mercalli.


Terretremol India 2001

Es tracta d'un  lloc de d'orogens Andins. Va ser un terratremol d'escala 7,9 sobre l'escala de Richer i d' entre X i XII sobre l'escala de mercalli.



Terratremol oest de turquia 1999

Es tracata d'un terratremol de falles transformans que va tenir una magnitud de 7,4 sobre l'escala de Richer i de XI i XII sobre l'escala de Mercalli.


Terratremol california 1933

Es tracta d'un terratremol de falles transformans, va tenir una graduació de 6,3 sobre l'escala de Richer i d'entre IX i X sobre l 'escala de Mercalli.


Terratremol Nuevo Madrid 1812

 Va tenir una magnitud d'intre l'escala de Richer de 7 i d' entre XI i XXI sobre l'escala de Mercalli. Es tracta d'un terratremol d'intre placa.


viernes, 14 de enero de 2011

Terratremol Russia 1952

Va ser un terratremol d'intreplaca amb una intensitat de 9 sobre l'escala de richer i de XI i XII sobre l'escala de Mercalli.

Terratremol haiti 2010

Va tenir una intensitat de 7 sobre l'escala de Richer i de XI i XII sobre l'escala de Mercalli. Aquet terretremol es va trobar en una zona de subducció.
Sobre el mapa escala hi ha el punt vermell que indica l'epicentra.


Terratremol de Xile al 2010

Aques terratremol va tenir una intensitat de 8,8 a la escala de richer i entre XI i XII a la escala de Mercalli. Aquet terratremol es troba en una zona de subducció.