martes, 17 de mayo de 2011

Foraminífers

Els foraminífers (Foraminifera) són un subfilum de protozous rizaris que segreguen una closca de carbonat de calci dins la qual viu l'animal, constituït per una sola cèl·lula que emet pseupodis. L'esquelet, extern, acostuma a estar enrotllat i dividit internament mitjançant envans o septes en cambres que es comuniquen. Es coneixen més de 200.000 espècies que formen 220 famílies hi ha formes actuals i formes que es coneixen exclusivament a través dels fòssils. La mida dels foraminífers va de pocs micròmetres a més de 10 cm. Les formes petites s'anomenen microforaminífers i les grans macroforaminífers, essent aquests darrers característics de sediments carbonatats d'aigües poc profundes.

Es coneix que existeixen des del paleozoic, que s'estén des de fa uns 542 milions d'anys fins fa uns 251 milions d'anys, i encara segueixen existens.


El Paleozoic marí està representat pels trilòbits , artròpodes de cos segmentat recoberts per una closca quitinosa impregnada de sals. Uns altres invertebrats, també extingits foren els graptòlits. Altres grups han arribat fins als nostres dies com coralls, equinoderms, braquiòpodes, etc. Totes aquestes especies convivien amb els foraminífers.

No hay comentarios:

Publicar un comentario